Šaligatviai, dviratininkų juostos ir keliai

Šiuo metu Naujojoje Vilnioje ir Pavilnyje kyla nemažai nepatogumų su gatvėmis. Kai kurios jų dalinai, o dalis iš viso nėra pritaikyta žmonių judėjimui pėsčiomis ar dviračiu.

Tokia situacija turi įtakos tiek žmonių saugumui, tiek ir sveikatai. Žmonės tokiose teritorijose renkasi kelionę automobiliais. Mašinomis keliaujantys žmonės daug rečiau pastebi spręstinas problemas aplinkinėse teritorijose, o šalia važiuojančių mašinų retai kada norisi, ar yra saugu keliauti kitokiomis transporto priemonėmis. Tarkim važinėti riedučiais, dviračiais, bėgioti ar vaikščioti pėsčiomis ir kt. 

Pasaulinėje praktikoje yra gausybė pavyzdžių kaip galima ir visiškai siauras gatves paversti gyvomis, jaukiomis ir maloniomis judėjimui ne tik automobiliu.

Paspaudus ant šios nuorodos galima pamatyti daugybę galimų gatvių pjūvių. Ne visi variantai visur tinka, tačiau aiškiai pasirinkus sprendimą galima sukurti malonios gatvės įspūdį.

Pastaba: skaičius su ‘ – pėdų simboliu (pvz.: 12′) reikia dalinti iš 3.2808, tuomet bus gaunama apytikslė reikšmė metrais. Pvz.: 12’ ~ 3,66 m

Pamatavus konkrečios gatvės plotį galima nesunkiai rasti priimtiniausią gatvės variantą.